Witam
Jest to pytanie, które nie jest związane z oprogramowaniem, ale jest związane z naszą pracą w biurze projektowym. Czy dotyczy Pana/Pani nowego układu zbiorowego pracy dla sektora metalurgicznego, a jeśli tak (i jeśli ją akceptuje), jaka jest Pana/Pani klasyfikacja? Ze swojej strony wracam do bycia zwykłym rysownikiem sklasyfikowanym na D8 wyraźnie poniżej oceny w porównaniu z siatką punktową, która w bardzo niewielkim stopniu odpowiada realiom naszego zawodu... I oczywiście bez możliwości ewolucji. Mój przyjaciel, którego poznałem na studiach, to E10 na to samo stanowisko...
Witam
Nie jestem zaniepokojony tą umową, ale czytając ją, jest to trochę jak fabryka gazu.
Jeśli przeszedłeś ze statusu menedżerskiego do statusu technika (nic pejoratywnego w moich słowach), musisz spojrzeć na to swoją warstwą hierarchiczną, aby to przekalibrować. Mieliśmy kiedyś taki przypadek w naszym oddziale i szybko go przejrzeliśmy (projektant przekwalifikowany na rysownika, nie spodobało się to wszystkim pracownikom w tamtym czasie)
Z naszej strony powinniśmy się o tym wkrótce przekonać, więc do tej pory czekamy na klasyfikację do tej pory tylko 2 spotkania wstępne, aby szybko wyjaśnić klauzule i nowy opis stanowiska.
Jednak wydaje się, że @coin37coin ma tę samą klasyfikację:
Bjr,
Tak, jestem zaniepokojony, ale swoją klasyfikację poznam dopiero na początku stycznia.
Tak! Witam @DoubleL i witam w zespole " not-content "
Najwyraźniej również w tym przypadku pojawia się narzekanie na przekwalifikowanie stanowisk... I czekamy, aby zobaczyć, jak to się potoczy.
W przeciwnym razie, aby pójść swoją drogą, po odbyciu wycieczki wokół mnie, waha się między E9 a E10 (u podnóża ram). I wydaje mi się to o wiele bardziej logiczne. Teraz, z D8, czuję się, jakbym był na początku swojej kariery bez żadnej autonomii!
Czy próbowałeś samodzielnie obliczyć swoje punkty, aby sprawdzić, czy upadniesz jak oni?
W razie potrzeby zrobiliśmy plik, który załączam
Klasyfikacja pozycji pkt - Vierge.xlsx (19.6 KB)
Jestem dokładnie w tym samym przypadku co ty, @coin37coin coef 305, a potem poszedłbym do D8, podczas gdy przeliczając punkty w stosunku do zadań FDE, doszedłbym do E9, ale tak czy inaczej tak to jest, a potem to wszystko, musimy zaakceptować bez mrugnięcia okiem i kropka... A sęk w tym, że jak powiedziałby ktoś inny, znów stajemy się "rysownikami", co naprawdę sprawia wrażenie, że zostaliśmy "skategoryzowani" przez ludzi, którzy nie znają naszej pracy, co jest jeszcze bardziej irytujące
Bjr @OBI_WAN dziwne, zwykle muszą ci go przedstawić co najmniej 1 miesiąc przed jego złożeniem 1 stycznia...
Ho, myślisz, że to się tak robi? i tak by się nie odważyli
Po raz kolejny wyskakuje nam to, że ludzie nie wiedzą, co robimy w BE!
Widzieliśmy siebie przystrojonych w tytuł, który pojawił się znikąd jako "projektant" na tę okazję.
W rezultacie, staram się robić tylko to, co oni sobie wyobrażają, że powinienem robić. W końcu, jeśli są skłonni zapłacić mi tę cenę, aby zrobić mniej... To ich sprawa. A w najgorszym przypadku zobaczą, że robimy trochę więcej, niż ich przekonania (Czy czujesz złość?)
Masz miesiąc na jej podpisanie i/lub zakwestionowanie
Nie podpisujemy, masz miesiąc, aby powiedzieć, że nie jesteś zadowolony i tyle, ale a priori nic się nie zmieni! Z drugiej strony powiedziano nam, że nie ma związku między FDE (Fiche Descriptive d'Emploi) a opisem stanowiska, co jest bardzo dobrze wykonane, więc jeśli tylko będziesz postępować zgodnie z FDE, nadal będą mogli powiedzieć, że nie wykonujesz swojej pracy!
Bjr @DoubleL ,
Z informacji, które posiadam, wynika, że oficjalna data nadania Ci klasyfikacji to 01 stycznia. Nie byłoby obowiązkowe podanie go Ci wcześniej.
To samo dotyczy nas @OBI_WAN przedstawienie karty pracy na 1 miesiąc przed złożeniem aplikacji, z podpisem, że została nam przedstawiona (ale bez możliwości kwestionacji).
I w zawieszeniu (1 stycznia?) klasyfikacja.
1 miesiąc przed aplikacją, jeśli chodzi o aplikację pierwszego stycznia, może to być czas!
W przypadku opisu stanowiska jest to zrobione, ale nie dla klasyfikacji. Prawdopodobnie nie jest to obowiązkowe miesiąc wcześniej?
Dobre pytanie, musisz to sprawdzić
Witam
Najprostszym sposobem jest wypełnienie siatki ocen i jeśli Twoja kalkulacja daje wyższą kategorię, piszesz do swojego dyrektora HR, aby poinformować go, że jego propozycja nie obejmuje specyfiki Twojego stanowiska.
Ponieważ klasyfikacja jest skorelowana z płacą minimalną, działy HR systematycznie dążą do umieszczania pracowników na najniższym możliwym szczeblu.
Z drugiej strony, nowy system w ogóle nie bierze pod uwagę doświadczenia. Tak więc ktoś, kto kończy szkołę, będzie miał taki sam współczynnik jak ktoś, kto zrobił karierę na tym stanowisku (jeśli ich zadania/zadania są ściśle identyczne).
Uwaga: U nas poradzili sobie z harmonogramem dość dobrze: przekazanie opisu stanowiska pracy (ogólnego) w październiku i złożenie wniosku na początku grudnia. A priori są zobowiązani do przekazania Ci Twojego rankingu na 1 miesiąc przed złożeniem wniosku (czyli każdy powinien go mieć na początku grudnia).
Witam
Odbyłam już wstępną rozmowę z działem HR, ale ona od razu obstawała przy swoich stanowiskach
Witam
Ładna tabela, ale wydaje się, że nie działa poprawnie (przynajmniej na moim Excelu): liczy 1 dla każdej kolumny (dolna suma) niezależnie od pozycji X w kolumnie.
Musisz więc negocjować (niekoniecznie łatwe, jeśli nie masz delegatów)...
Normalnie musisz wchodzić na planszę od dołu do góry i zaznaczać za każdym razem, gdy dotyczy to Ciebie.
Zasadniczo, jeśli jesteś na pts6 w komunikacji, du musiał umieścić 6 znaków w kolumnie. Pozwala to naprawdę przeczytać każdą definicję, sprawdzić, czy jesteś zaniepokojony i przestać, gdy tylko przestanie być prawdą